Kon. Harmonie St.Cecilia Erpe

Wie zijn wij?

Het harmonieorkest is het grootste orkest van de vereniging. Een zestigtal muzikanten van alle leeftijden repeteren iedere vrijdagavond samen. Ze brengen een gevarieerd repertoire van zowel klassieke als populaire muziek, filmmuziek, moderne rock/pop als hedendaagse harmonie creaties.

Jaarlijks geeft het harmonieorkest een drietal vaste concerten in en rond Erpe. Tijdens het kermisweekend begin september in Erpe brengt het harmonieorkest een gratis kermisconcert. Rond het eindejaar spelen we een kerkconcert in de kerk van Erpe. Ieder voorjaar concerteren onze muzikanten en eventuele gasten samen rond een inspirerend thema, telkens met een nieuwe invalshoek.

Bovenal is het harmonieorkest een grote vriendengroep met gezonde ambitie en een gedeelde liefde voor muziek.

Dirigent Bob Van Der Strieckt

Bob begon als autodidact de trombone te bespelen op vijftienjarige leeftijd. Hij studeerde aan het Koninklijk conservatorium van Gent bij Michel Tilkin, waar Bob het diploma Meester in de Muziek behaalde. Orkestdirectie volgde onze dirigent bij Dirk Brossé.
Tevens volgde Bob talrijke masterclasses bij o.a. Michel Bequet(F), Ivan Meijlemans(B), Eric Reiis(GB), Ron Berron(US) en Jozef Alessi(US).
Sinds 2007 als trombonist verbonden aan het Symfonieorkest Vlaanderen. Lid van het ensemble Vlaams-sinfonietta.
Als freelance muzikant treedt Bob op met orkesten als het Nationaal Orkest van België, het Vlaams Radio Orkest, het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, de Filharmonie.

Ook verleent hij zijn diensten aan verschillende kamermuziekensembles.

Momenteel geeft Bob les aan de Academies van Lokeren en Lede en dirigeert hij de Koninklijke harmonie St. Cecilia uit Erpe (uitmuntendheid).

Muzikanten

Rune Korte
Pieter Van Steenberghe

Meespelen?

Wil je graag deel uitmaken van deze enthousiaste groep muzikanten? Van harte welkom! Stuur gerust een berichtje via onze contactpagina of kom eens langs op één van onze repetities. Wij repeteren (bijna) elke vrijdag tussen 20u en 22u30 in het Ontmoetingscentrum in Mere, Nieuwstraat 13.